lørdag 28. mai 2016

Uke 21

Egenvurdering


Dette året med trykk og foto har vært veldig utfordrene, morsomt og ikke minst lærerikt. Jeg har absolutt fått nok utfordringer i faget. Før jeg begynte i trykk og foto tok jeg veldig "safe" bilder, og utfordret aldri meg selv. Etter dette året, kommer jeg nok alltid til å presse meg selv til å ta litt utfordrene bilder. 

Foto

Jeg hadde ett mål da jeg startet i trykk og foto, og det var å kunne ta gode bilder. Jeg føler absolutt at jeg er på riktig vei mot målet mitt etter ett år med trykk og foto. Dette året med har jeg lært utrolig mye om fotografering og bilder generelt. Jeg har lært om det gyldne snitt, komposisjoner, forskjellige teknikker (ISO, lukkertid, f-stopp osv), gå ut av komfortsonen og være kreativ, og om de forskjellige teknikkene på kameraer. I tillegg til det, har jeg lært hvordan man skal tolke bilder, og jeg kan se om det er et dårlig eller godt bilde. 

I tillegg til alt jeg har lært om foto, har jeg også lært om forskjellige redigeringformer. Gjennom hele semesteret har jeg brukt "Photoshop" hyppig. Dette har vært både krevende og gøy. Det er morsomt å se hva redigering gjør med bildene. "InDesign" har jeg også lært. Dette programmet har vi brukt til å blant annet lage reklamer, bokomslag og skrive tekst på bildet. 

Jeg kommer til å ta med meg alt jeg har lært om foto videre i livet. Det er alltid gøy å kunne ta gode bilder, og jeg kommer nok ikke til å slutte å utfordre meg selv til å ta spennende bilder.

Blogging

Jeg synes blogging av oppgaver har funket veldig bra, og det er flere grunner til det. Den ene grunnen er at vi kan se hva de andre har tatt bilde av. Dette har også ført til at man lærer av hverandre. Den andre grunnen er at vi har alt samlet på én plass, og man kan gå tilbake å endre på noe senere. Den tredje grunnen er at man kan se sin egen utvikling. Ved å ha bloggen kan man gå tilbake til tidligere oppgaver å se hvor mye man har vokst på dette året. I tillegg har hvertfall jeg følt på det at bildene mine kommer ut på nettet, og ønsker derfor å ta så gode bilder som mulig. Bloggen har bare vært et pluss. 

Arbeidsmetoder

Dette året har vi hatt både selvstendig arbeid og arbeid i grupper. Jeg synes begge to fungerer veldig bra. Enkelte ganger er det bedre å jobbe i grupper, mens andre ganger ikke. De gangene jeg synes det er godt å jobbe i grupper, er hvis man skal diskutere/tolke et bilde. Da får man andres synspunkter i tillegg sine egne. Ellers synes jeg det er fint å jobbe på egenhånd hvis man skal gå ut av komfortsonen og ta bilder av enkelte ting. Men det er alltid fint å få tilbakemeldinger på bildene sine av de andre i klassen!

Egen innsats og beste oppgaven

Gjennom hele året har jeg jobbet så godt jeg kan. Selv synes jeg at jeg har vært flink til å delta i faget. Jeg har også levert alle oppgavene innen tidsfristen. Jeg har også utfordret meg selv til å ta bilder jeg ikke er helt vandt med. 

Jeg synes fordypningsoppgaven var den beste oppgaven. Grunnen til det er fordi vi fikk helt frie tøyler til å velge hva vi ville. Jeg synes det var gøy å ta utgangspunkt i en fotograf og "herme" etter fotografiene. Det var lærerikt og utfordrerne. I tillegg fikk jeg danset, så det var jo veldig morsomt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar