onsdag 2. desember 2015

Ukens foto uke 50

Linjer


Denne uken har vi jobbet med å ta bilder med litt forskjellige linjer ved bruk av komposisjoner. Dette har vært spennende, for man legger merke til at det faktisk er linjer så å si over alt! Jeg har tre forskjellige bilder jeg har lyst til å vise. 

1.

f/10
1/10 sek 

ISO-100


2.

f/3,5
1 sek
ISO-100


3.

f/7,1
1/8 sek
ISO-100 Hvordan ble bildet tatt, hvilke linjer ser man og hvordan er komposisjonen?

1. På det første bildet jeg viste, fant jeg ut av at jeg ville ta et litt originalt bilde. Som dere ser, er det fargepenner på rad og rekke etterfulgt av en tegnet strek. Det er linjer som går fra oppe til venstre og videre ned til høyre. Her ser man klart og tydelig alle linjene som virker. Det er en dybdeskarphet i bildet som fører deg inn mot midten. Komposisjonen er veldig enkel, og grunnen til at jeg valgte å ha det skjevt, var for å gjøre det litt mer levende. Fargene er også med på å gjøre bildet morsommere. 

2. Det andre bildet, likte jeg ganske godt. Det er litt mystisk, og har en historie for seg selv. Det er et bilde av en vegg med en skygge av en hånd. Jeg tok bildet hjemme da jeg så min egen skygge på veggen. Det er også skyggen som er linjene i bildet. Det er på en måte en sirkelbevegelse som starter fra halvsirkelen helt til høyre, og beveger seg rundt og lander til venstre på skyggen av hånda. Vi ser også at det gyldne snitt gjelder for dette bildet. Det at hånda er helt til venstre i bildet, gjør at komposisjonen blir veldig fin. Grunnen til at jeg valgte å ta det i svart-hvitt, er fordi da får man følelsen av at bildet er enda mer mystisk og fortellende. 

3. På det siste bildet jeg viste, er det linjer til alle kanter. Her satt jeg opp flere speil, slik at det ble speilbilder av speilene. Bildet er delt inn slik at du får det gylne snitt til venstre. I det gylne snitt er også hovedfokuset, og der er det blitt laget en "stjerne" av speilbildene. Fra hver sin kant kommer linjene inn mot midten, og møtes der. Her er det mange konflikter i bildet, som kan virke spennende. Det er også grunnen til at jeg valgte å ta bildet i svart-hvitt, slik at man ikke skal bli forstyrret av fargene rundt, men bare fokusere på "stjernen". 

Egenvurdering


Denne oppgaven var både morsom og krevende. Grunnen til at jeg synes den var krevende, er fordi jeg ønsket å ta gode bilder med linjer samtidig som det skal virke livlig og levende. Men jeg har lært masse! Jeg har lært hvordan man burde ta bilder med forskjellige komposisjoner, og at det gyldne snitt er veldig viktig. Jeg har lært at farger har mye å si for hvordan du presenterer bildet ditt, og fortellingen til bildet. Og ikke minst har jeg lært at man kan finne linjer over alt!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar